• 7 iulie 2023

USR SECTOR 6 DEPUNE PROIECTUL PENTRU RECUPERAREA PARCULUI GROZĂVEŞTI

USR SECTOR 6 DEPUNE PROIECTUL PENTRU RECUPERAREA PARCULUI GROZĂVEŞTI

150 150 USR Bucuresti

Echipa de consilieri locali USR Sector 6, împreună cu viceprimarii Alexandru Gâdiuță și Mihaela Ștefan, au depus proiectul de hotărâre prin care se solicită Consiliului General al Municipiului București acordul în vederea declanșării procedurii de expropriere pentru loturile de teren din Parcul Grozăvești, care au fost retrocedate și sunt în pericol să fie betonate și transformate în zone de blocuri.

Parcul Grozăvești a fost martorul unor evenimente controversate în ultimii 20 de ani, care aveau ca scop ciopârțirea și împărțirea acestui loc de recreere. În anul 2005, o bucată mare de 5 hectare din cele 8 ale parcului a fost retrocedată abuziv de primarul de atunci, Cristian Poteraș, care a fost ulterior condamnat cu executare în 2015 pentru mai multe retrocedări ilegale.

Mihaela Ştefan, viceprimar USR Sector 6: ,, Proiectul depus astăzi reprezintă un pas semnificativ în lupta pentru recuperarea și protejarea acestui spațiu verde valoros pentru comunitate.’’

De amintit că, în anul 2014, Fundația Olimpică Română, împreună cu omul de afaceri Ion Țiriac, au manifestat interesul de a construi două patinoare pe terenul respectiv, dar planurile nu s-au materializat. În anul 2015, terenul a fost preluat de către Serviciul Român de Informații (SRI), care a avut intenția de a construi un spital. În anul 2019, o parcelă mare de 3,5 hectare din parc a fost achiziționată prin licitație de la Piraeus Bank, cu doar 2 milioane de euro. Este interesant faptul că a fost doar un singur cumpărător participant la licitație, iar celelalte parcele retrocedate din parc și-au schimbat proprietarii în același an.

În luna august a anului 2022, viceprimarul USR Mihaela Ștefan și consilierul local Cătălin Volintiru s-au întâlnit cu reprezentanții organizației „Pentru locuri de joacă și spații verzi în Grozăvești” și cu mai mulți membri ai societății civile pentru a discuta pașii următori în eforturile de recuperare a Parcului Grozăvești.

USR Sector 6 îşi respectă angajamentul făcut față de comunitate și continuă misiunea de a asigura un viitor mai bun pentru locuitorii sectorului, prin crearea și conservarea spațiilor verzi.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]