• 30 iunie 2023

ASTĂZI ESTE ULTIMA ZI ÎN CARE LOCUITORII SECTORULUI 1 SE POT ÎNSCRIE PENTRU A PRIMI STIMULENTE FINANCIARE PENTRU COMBATEREA CRIZEI ENERGETICE

ASTĂZI ESTE ULTIMA ZI ÎN CARE LOCUITORII SECTORULUI 1 SE POT ÎNSCRIE PENTRU A PRIMI STIMULENTE FINANCIARE PENTRU COMBATEREA CRIZEI ENERGETICE

150 150 USR Bucuresti

Fiecare gospodărie din Sectorul 1 beneficiază de un stimulent financiar între 1.000 și 3.000 de lei, la inițiativa primarului USR, Clotilde Armand.

Până astăzi, s-au depus peste 5.000 de cereri la Primăria Sectorului 1. Programul inițiat de USR și votat de Consiliul Local al Sectorului 1 dorește să asigure nevoile energetice ale cetățenilor și să crească eficiența energetică în comunitate. Aceste stimulente financiare pot fi utilizate pentru investiții în repararea și izolarea locuințelor, schimbarea electrocasnicelor vechi, achiziționarea de panouri fotovoltaice, pompe de căldură sau achitarea facturilor la gaze și energie electrică.

“Măsura reprezintă o modalitate prin care primăria Sectorului 1 susține în mod concret reducerea facturilor la energie în această vară, iar efectele se vor vedea și iarna viitoare. Oamenii pot investi în reducerea consumului de energie cu banii economisiți de Clotilde Armand din contractele păguboase ale primăriei, încheiate de fostele administrații. Până la urmă, vorbim despre taxele şi impozitele cetățenilor Sectorului 1 care se reîntorc la ei în buzunar,” a declarat Cristina Prună, vicepreședinte USR București.

Beneficiarii acestui program trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți, să aibă domiciliul sau reședința în Sectorul 1 al Municipiului București, să dețină un buletin/carte de identitate valabilă și să facă parte dintr-o gospodărie, declarându-se reprezentant al acesteia.

Stimulentele financiare sunt acordate diferențiat, în funcție de veniturile pe cap de membru de familie, pe gospodărie. Astfel, locuitorii sectorului 1 vor completa IBAN-ul contului bancar unde vor primi pana la 3.000 de lei.

Tot ce trebuie să facă locuitorii Sectorului 1 este să încarce documente precum facturi de energie electrică, gaz, electrocasnice, repararea și izolarea locuinței, panouri fotovoltaice, pompe de căldură etc. Detalii suplimentare cu privire la program pot fi consultate pe website-ul oficial al Primăriei Sectorului 1 București: www.ticheteanticriza.primarias1.ro

Termenul limită pentru trimiterea cererilor de decontare directă, împreună cu documentele cerute este 30 iunie 2023. Însă, perioada ar putea fi prelungită, la şedinţa consiliului local al Sectorului 1, care va avea loc astăzi. Efectuarea decontărilor directe către beneficiari se va realiza până la data de 31 iulie 2023.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]