• 29 iunie 2023

9 SPITALE ADMINISTRATE DE ASSMB VOR AVEA SISTEME DE VENTILARE MODERNE ŞI VOR FI DOTATE CU SISTEME DE ALRMĂ ÎN CAZ DE INCENDIU

9 SPITALE ADMINISTRATE DE ASSMB VOR AVEA SISTEME DE VENTILARE MODERNE ŞI VOR FI DOTATE CU SISTEME DE ALRMĂ ÎN CAZ DE INCENDIU

150 150 USR Bucuresti

9 spitale administrate de ASSMB vor avea instalaţii, sisteme de ventilare moderne şi urmează să fie dotate cu sisteme de detecţie, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu. Această măsură a fost votată azi, în cadrul ședinței PMB.

Decizia vine în urma unor incendii care au avut loc în perioada pandemiei, punând în pericol siguranța pacienților și a personalului medical. Totodată, lucrările de modernizare a instalațiilor electrice și de ventilare sunt necesare pentru obținerea Autorizației de Securitate la Incendiu.

Investiţiile în proiectul aprobat de municipalitate depășesc suma de 14 milioane de euro, iar scopul lor principal este asigurarea unei securități adecvate în ceea ce privește riscul de incendiu în unitățile medicale. Cea mai mare investiție va fi realizată la Spitalul Clinic Colentina, în valoare de 16 milioane de lei.

Vlad Voiculescu, președinte USR București:
,,Nenorocirile nu se întâmplă decât rareori din cauze naturale. De obicei este lipsă de prudenţă, de investiţii, de grijă pentru banul public şi pentru viaţa omului pe decenii întregi. USR prioritizează salvarea vieţilor şi gestionarea transparentă a banului public, la Bucureşti şi peste tot unde are un cuvânt de spus în administraţie.”

Spitalele care vor beneficia de modernizarea instalațiilor electrice și montarea sistemelor de detecție și alarmare în caz de incendiu sunt următoarele: Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Pneumoftiziologie „Sfântul Ștefan“, Spitalul Clinic „Sfânta Maria“, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia“, Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa“, Spitalul Clinic „Carol Davila“, Spitalul Clinic Colțea, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș și Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]