• 26 iunie 2023

USR SECTOR 5: PNL ŞI PSD ŞI-AU DAT OFICIAL MÂNA LA SECTORUL 5 AL CAPITALEI

USR SECTOR 5: PNL ŞI PSD ŞI-AU DAT OFICIAL MÂNA LA SECTORUL 5 AL CAPITALEI

150 150 USR Bucuresti

PSD și PNL au semnat un acord politic menit să asigure majoritatea în Consiliul Local al Sectorului 5. În fața acestei alianțe politice, USR Sector 5 atrage atenția că e același joc politic între PSD, PNL și Piedone de acces la bani publici.

Iustinian Roşca, preşedinte USR Sector 5:
,,PSD Sector 5 a fost în spatele lui Piedone la alegeri. Acum, după ce în ultimul an PSD a supra-politizat administrația sectorului 5, pentru a-și proteja politrucii unși de funcții din care s-au mufat la bugetul cetățenilor din sector, la fel cum au făcut și când primar era Daniel Florea, au decis să formeze o grupare cu PNL pentru a putea avea instrumente de șantaj. În fapt, miza acestor înțelegeri este menținerea beneficiilor materiale pentru ei și n-au nici cea mai mică preocupare față de locuitorii sau prioritățile sectorului. Atât PNL cât si PSD continuă să jignească inteligența cetățenilor însă, nu mai pot păcăli locuitorii sectorului şi asta o să se vadă în votul cetăţenilor, de anul viitor.’’

USR este singurul partid de opoziție din Sectorul 5 care urmărește interesul cetățenilor. PSD, PNL, Piedone fac și acum ce au făcut în ultimii 30 de ani, jocuri politice pe banii cetățenilor. Într-o perioadă în care încrederea în clasa politică și încrederea în justiție sunt puse la încercare, USR Sector 5 își asumă misiunea de a lupta pentru o administrație locală eficientă, etică și responsabilă. USR Sector 5 consideră că toate deciziile trebuie să fie luate în interesul cetățenilor și al dezvoltării durabile a Sectorului 5.

Alexandru Dimitriu, candidat USR pentru Primăria Sectorului 5:
,,Asistăm la o bătălie disperată a alianței PSD-PNL pentru a rămâne în funcții. Nu îi interesează de soarta sectorului nostru sau de cei care locuim aici. Se negociază funcții, sinecuri, contracte și alte ilegalitați pe care le plătim tot noi cetățenii din taxe și impozite. USR Sector 5 rămâne în alianță cu cetățenii sectorului nostru. Ne vom lupta să blocăm toate aranjamentele celor care conduc primăria și totodată vom propune și sprijini activ acele măsuri benefice pentru sectorul 5.’’

Reamintim situaţia politică de la Sectorul 5: În primăvara acestui an, Curtea de Apel București, a obligat guvernul să organizeze alegeri pentru primăria sectorului 5, după aproape un an și jumătate de la vacantarea funcției de primar ca urmare a condamnării la închisoare a lui Cristian Popescu Piedone, acest lucru nu s-a întâmplat.

Decizia instanței a fost luată în procesul deschis de Alexandru Dimitriu, candidat USR Primăria sector 5. Potrivit legii, alegerile trebuiau organizate în 90 de zile de la vacantarea postului. Practic instanţa a confirmat abuzul pe care îl face Guvernul PSD-PNL prin neorganizarea alegerilor pentru Primăria Sectorului 5.

USR Sector 5 va continua să promoveze transparența în activitatea administrației publice, să susțină inițiativele care sprijină dezvoltarea durabilă și se va asigura că banii publici sunt utilizați în mod eficient și în interesul tuturor cetățenilor.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]