• 16 iunie 2023

USR PROMOVEAZĂ BUGETAREA PARTICIPATIVĂ ÎN SECTORUL 6

USR PROMOVEAZĂ BUGETAREA PARTICIPATIVĂ ÎN SECTORUL 6

150 150 USR Bucuresti

Începând cu data de 26 iunie, cetățenii Sectorului 6 au posibilitatea să depună proiecte în cadrul ,,Bugetării Participative’’, o inițiativă propusă de consilierul local USR, Georgeta Mitran şi organizată de Primăria Sectorului 6.

Ce este bugetarea participativă?
Bugetarea participativă este un proiect prin care ideile şi iniţiativele comunităţii locale se manifestă şi se transformă în realitate. Este un proces deschis, incluziv şi transparent prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.

Astfel, toți locuitorii Sectorului 6, persoane fizice, care au cel puțin 18 ani și locuiesc, muncesc sau studiază în zonă, sunt invitați să propună proiecte în diverse domenii, precum: amenajarea spațiilor verzi, locurile de joacă, mobilierul urban, digitalizarea, educația, cultura, sportul, infrastructura stradală, mobilitatea și siguranța circulației, protecția mediului, precum și proiecte cu impact social și/sau în domeniul sănătății.

Proiectele vor fi supuse ulterior votului întregii comunități, iar cele mai votate idei vor fi implementate de către Primărie. În acest fel, se promovează transparența și implicarea activă a cetățenilor în procesul decizional privind alocarea resurselor financiare.

Pentru mai multe informații, participanții pot accesa site-ul bugetareparticipativa.primarie6.ro, unde vor găsi detalii despre procesul de depunere a proiectelor, criteriile de eligibilitate, calendarul complet al evenimentului și alte informații relevante.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]