• 8 iunie 2023

USR BUCUREŞTI ÎI CERE DEMISIA PRIMARULUI ROBERT NEGOIŢĂ

USR București condamnă ferm acțiunile Primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, cu privire la acuzațiile formulate de Agenția Națională de Integritate (ANI) și înregistrarea unei reclamații la Direcția Națională Anticorupție (DNA) în legătură cu presupusele contracte încheiate între Primăria Sector 3 și firme în care membrii apropiați ai primarului ocupă diverse funcții și calități.

„Robert Negoiță trebuie să-și dea demisia de la Primăria Sectorului 3. A folosit primăria și banul public în clasicul stil PSD-ist pentru a se îmbogăți prin interpuși. Locuitorii Sectorului 3 au fost furați prea mult timp. Justiţia trebuie să facă lumină asupra presupuselor abuzuri și încălcări ale legii. Este esențial ca justiția să-și facă datoria și să se asigure că nicio persoană, indiferent de poziția pe care o ocupă, nu este mai presus de lege,” a declarat Vlad Voiculescu, președintele USR București.

Conform informațiilor furnizate de ANI, societățile aflate sub tutela Primăriei Sector 3 au încheiat contracte cu anumite societăți comerciale în care membrii familiei primarului dețin diferite funcții și calități, în perioada mandatelor exercitate de primarul Robert Negoiță, respectiv 2016 – 2020 și 2020 – 2024.

Este extrem de îngrijorător faptul că până în prezent primarul Robert Negoiță nu a menționat niciunul dintre aceste contracte în declarațiile de interese depuse în timpul exercitării mandatelor sale de primar, așa cum ar fi fost obligatoriu conform legii. Potrivit dispozițiilor legale, primarul avea obligația de a declara contractele finanțate de la bugetul local, obținute sau aflate în derulare în timpul mandatelor sale de primar, de către societățile comerciale ale rudelor sale de gradul I.

,,Am atras atenția de nenumărate ori că utilajele primăriei sectorului 3 lucrează pe şantierele familiei Negoiţă. Sunt câțiva ani de când USR cere explicații în Consiliul Local Sector 3 despre contractele pe care societățile din subordinea acestuia le execută pentru familia Negoiță. Răspunsurile lipsesc!’’ a spus Lucian Judele, viceprimar USR Sector 3.