• 14 octombrie 2022

VLAD VOICULESCU, PREŞEDINTE USR BUCUREŞTI, DESPRE ATACURILE DIN ULTIMELE ZILE LA CLOTILDE ARMAND

Vlad Voiculescu, președinte USR București, despre atacurile din ultimele zile la Clotilde Armand:
Citesc de câteva zile un șir de jigniri aduse doamnei Clotilde Armand.
I se reproșează doamnei Armand că este „conflictuală”, că nu „și-a făcut majoritate” în consiliul local. Totul culminează astăzi cu o scrisoare deschisă a președintelui PNL București, Ciprian Ciucu către „simpatizanții USR și bucureșteni” în care principalul argument al domnului Ciucu este „uite cum îmi țin eu majoritatea la S6, așa trebuia să facă și Clotilde Armand la S1”.
Cum de e posibil la Sectorul 6 dar nu la Sectorul 1? Simplu: pentru că la sectorul 6 nu ni se cere să închidem ochii la furt, pe când la Sectorul 1, denunțarea de către primar a unor hoții grosolane i-a făcut pe unii consilieri PNL de la Sectorul 1 să intre în opoziție și să blocheze votarea bugetului de pildă. Domnul Ciucu știe însa asta foarte bine.
Pe fond, lucrurile sunt simple:
1. USR este incompatibil cu hoția. Transparent. Fără compromisuri.
Așa cum am făcut-o și eu la Sănătate și așa au făcut sau fac toți aleșii noștri. Nu știm și nu vrem altfel. Nu am promis că o să fim „politicieni de înțeles”. Clotilde s-a delimitat clar de hoțiile din timpul lui Chiliman (PNL) sau ale diamantului Tudorache (PSD) de la sectorul 1. Când Clotilde Armand arată și oprește hoțiile (unui operator de salubritate, de pildă) pe care le-am condamnat cot la cot cu PNL în campanie, atunci și noi (USR) și bucureștenii așteptăm de la PNL susținere prin vot, nu trădări urmate de adjective de „crizatori” sau „conflictuali”.
2. USR urmărește interesul public. Mereu. Prin fiecare ales.
Cu fiecare ocazie, prin fiecare ales. Altfel, respectivul ales pleacă acasă. Atunci când Clotilde Armand propune proiecte bune pentru bucureștenii din sectorul 1, ne așteptăm ca PNL să le susțină. Pentru că sunt în interes public. Nu s-a întâmplat. De 11 ori a refuzat PNL să voteze bugetul de anul acesta, până în aprilie. Rectificarea de acum a fost de asemenea blocată de 4 ori deja.
Fără să vreau să jignesc pe nimeni – și mă gândesc aici în primul rând la oamenii cinstiți din PNL București – înțelegem că în partidele vechi, idealul a fost mereu “a furat dar a și făcut”. Bucureștenii din sectorul 1 și din tot Bucureștiul au dat un vot clar însă pentru altceva: pentru integritate și proiecte în interesul oamenilor, nu al firmelor de partid.
Lansez deci un apel către domnul Ciprian Ciucu să stăm la masa negocierilor împreună cu filialele USR și PNL din sectorul 1. Oricând începând de astăzi. Nu ar fi prima dată când ducem discuțiile blocate la nivelul unui sector la nivelul filialei București și le găsim o rezolvare. Este necesar. Nu e nici momentul nici locul pentru atacuri și poziționări electorale. Mai sunt doi ani până la alegeri și vin vremuri grele.