• 13 octombrie 2022

V-AR PLĂCEA SĂ PUTEŢI DECIDE SINGURI SĂ FIŢI PRIMARI SAU VICEPRIMARI?

V-AR PLĂCEA SĂ PUTEŢI DECIDE SINGURI SĂ FIŢI PRIMARI SAU VICEPRIMARI?

150 150 USR Bucuresti

Noi, simplii cetățeni, nu putem face asta pentru că este ilegal. În schimb, monstruoasa coaliție PSD PNL de la Sectorul 5 poate.

Primarul interimar Melnic Constantin și viceprimarul Horațiu Nicolaidis au votat joi în Consiliul Local că vor să fie menținuți în funcție.
Da, ați citit bine. Deși există o hotărâre judecătorească care spune că au fost numiți ilegal în calitatea de viceprimari (ceea ce face ca și funcția de primar interimar să fie afectată), cei doi au hotărât să ignore hotărârea judecătorească și să își confirme calitățile de viceprimari, respectiv primar interimar.
Este vorba despre HCL 160/2022, pe care o regăsiți în primul comentariu și ale cărei motive de nelegalitate le regăsiți tot în primul comentariu.

Am atacat în instanță această hotărâre. Totodată am formulat plângere penală împotriva celor doi pentru săvârșirea infracțiunii de Folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, astfel cum este ea reglementată la art. 301 Cod penal: „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică pe o perioadă de 3 ani.”
Domnul Melnic ocupă funcția de primar interimar în baza fostei sale calități de Viceprimar al Sectorului 5.

Folosul material urmărit de domnul Melnic pentru sine este de domeniul evidenței – încasare indemnizație și menținerea în funcția de primar interimar al Sectorului 5. Aceeași este situația și pentru domnul Nicolaidis.

Voi solicita totodată și aplicarea prevederilor art. 228 alin. (5) din Codul administrativ care impune „Fapta aleșilor locali de a încălca prevederile alin. (1) şi legislaţia în materie privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează cu diminuarea indemnizaţiei cu 10% pe o perioadă de maximum 6 luni.”

#facemMAIbine #Sectorul5 #LuptPentruTine

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]