• 21 ianuarie 2021

Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1, scrisoare către Avocatul Poporului pe tema defrișărilor spațiilor verzi și distrugerea clădirilor de patrimoniu

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, solicită Instituției Avocatul Poporului să-și exprime un punct de vedere pe tema șantierelor ilegale din Sectorul 1 apărute în ultimii ani care distrug clădiri de patrimoniu valoroase sau importante zone verzi ale Bucureștiului.

”În ultimii ani, în Sectorul 1, au apărut o serie de șantiere care ridică serioase semne de întrebare în privința respectării legislației în vigoare. Este nevoie de un efort comun – autorități centrale, autorități locale, activiști civici și simpli cetățeni – prin care să apărăm atât istoria acestui oraș, cât și dreptul fundamental al cetățenilor de a respira un aer curat. Trebuie să oprim mutilarea sau distrugerea unor veritabile bijuterii arhitectonice și să stopăm defrișarea parcurilor sau a spațiilor verzi de care avem atâta nevoie”, a declarat Clotilde Armand.

Protejarea spațiilor verzi și a patrimoniului Bucureștiului sunt doua dintre prioritățile pentru care USR PLUS lupta de ani buni și care se regăsesc în toate programele noastre de guvernare locală, iar consilierii locali ai USR PLUS de la sectorul 1 sprijina eforturile primarului Clotilde Armand pentru a pune în practică promisiunile făcute bucureștenilor din sectorul 1 al capitalei.

”Șantierele ilegale din Sectorul 1 se desfășoară, de multe ori, în baza unor avize sau autorizații cel puțin discutabile emise de fostele administrații ale Bucureștiului sau ale Sectorului 1, cum este cel din strada Modrogan nr. 1A. Locuitorii Capitalei au dreptul să beneficieze și să se bucure de clădirile valoroase construite de înaintașii lor care dau un farmec aparte acestui oraș. De asemenea, au dreptul să trăiască într-un oraș cu cât mai multe spații verzi care să le asigure o cât mai bună calitate a vieții. a mai precizat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, în scrisoarea către Avocatul Poporului.