• 22 mai 2020

USR propune deschiderea Parcului Politehnicii pentru bucureșteni

USR propune deschiderea Parcului Politehnicii pentru bucureșteni

150 150 USR Bucuresti

Consilierii municipali și locali USR au depus două proiecte de hotărâre pentru a oferi bucureștenilor din sectorul 6 acces în parcul Universității Politehnice București. Proiectele presupun încheierea unui parteneriat între unitatea de învățământ și administrația locală, adică Primăria Capitalei și Primăria de Sector. În baza acestui acord, Universitatea va permite accesul bucureștenilor în parc, iar municipalitatea va asigura curățenia, întreținerea spațiilor verzi și paza incintei.

Bucureștiul este al bucureștenilor. Pe acest principiu se bazează propunerea pe care am inițiat-o. Parcul Politehnicii este un spațiu care trebuie pus în valoare și redat comunității. Prin proiectele pe care le propunem, nimeni nu pierde, ci toată lumea câștigă. Bucureștenii câștigă încă un parc, iar Politehnica face economii prin faptul că parcul va fi întreținut și păzit de administrația publică locală”, a declarat Alexandru Gâdiuță, consilier municipal și candidat la Primăria Sectorului 6.

Deschiderea unui nou parc în Sectorul 6 este necesară mai ales în contextul pandemiei, când bucureștenii trebuie să păstreze măsurile de distanțare socială. ”Puținele parcuri din sector sunt foarte aglomerate. Deja nu mai este o discuție despre confort, ci despre sănătatea oamenilor. Deschiderea parcului Politehnicii ar reduce presiunea care există acum pe celelalte zone verzi din sector. Proiectul nostru nu este un capriciu de agrement, ci o măsură pentru a preveni infectarea oamenilor” a declarat Marius Ungureanu, consilier local USR Sector 6.

Bucureștiul este una dintre capitalele europene cu cea mai mică suprafață de spațiu verde raportată la populație. Fiecărui locuitor al Capitalei îi revine mai puțin de 10 mp de spațiu verde, mult sub cei 26 de mp ceruți de Uniunea Europeană și sub cei 50 de mp recomandați de Organizația Mondială a Sănătății. Pe lângă faptul că sunt puține, zonele verzi nu sunt uniform distribuite între sectoare. Astfel, 40% din tot spațiul verde al Capitalei se află în Sectorul 1. Locuitorii celorlalte sectoare au la dispoziție puține parcuri și puține spații verzi de proximitate, care, mai ales în weekend, devin neîncăpătoare.

Proiectul de Hotărâre și expunerea de motive depuse la Consiliul General al Municipiului București pot fi citite AICI.
Proiectul de Hotărâre și expunerea de motive depuse la Consiliul Local al Sectorului 6 pot fi citite AICI.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]