• 1 mai 2020

Gabriela Firea taie masiv investițiile în infrastructură

Gabriela Firea taie masiv investițiile în infrastructură

150 150 USR Bucuresti

Municipalitatea a încasat doar jumătate din suma pe care a preconizat că o va colecta în primele trei luni ale anului 2020. Astfel, în loc de 1,9 miliare de lei cât trebuia să încaseze, Primăria condusă de Gabriela Firea a încasat doar 1 miliard. În consecință, Municipalitatea a decis să sacrifice investițiile în infrastructură. Astfel, se taie în total 235 de milioane de lei de la lucrările de la Pasajul Ciurel, de la Prelungirea Ghencea, Pasajul Doamna Ghica, Park&Ride Pantelimon și de la alte obiective de investiții.

”Gabriela Firea împinge Bucureștiul spre faliment, așa cum a făcut și cu RADET și cu acele companii municipale pe care le-a înființat cu încălcarea legii. A umflat din pix bugetul pe 2020 și acum constată că încasările reale sunt mult mai mici. Și foarte grav este că în această situație, Gabriela Firea recurge la cea mai proastă variantă posibilă: taie drastic investițiile, în special pe cele în infrastructură. Asta este încă o dovadă a incompetenței PSD la PMB”, a declarat Claudiu Năsui, președinte USR București.

Pe lângă încasările care sunt mult sub nivelul estimat și pe lângă tăierea investițiilor în infrastructură, o altă problemă a municipalității este legată de nivelul datoriilor curente. Primăria Capitalei are datorii curente de peste 3 miliarde de lei: 1,5 miliarde către diverși furnizori, 1,5 miliarde către bugetul de stat, 55 de milioane către FEN și 80 de milioane restanțe la cheltuielile cu personalul. La acestea se adaugă plăți restante de 100 de milioane de lei la instituțiile din subordine, datorii din anii precedenți care ajung la 5 milioane către furnizori, plus alte 3,17 miliarde împrumuturi.

Execuția bugetară pe primele trei luni ale acestui an arată că Gabriela Firea are vocația falimentului. Politicile aberante, risipa și iresponsabilitatea actualului primar general au dus la această situație dramatică. USR București consideră că situația dezastruoasă a finanțelor Bucureștiului a fost cauzată exclusiv de incompetența actualului Primar General.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]