• 20 ianuarie 2020

USR București cere anularea retrocedării Parcului Brâncuși

USR București cere anularea retrocedării Parcului Brâncuși

150 150 USR Bucuresti

USR București a depus cerere de chemare în judecată pentru constatarea nulității Dispoziției de primar prin care a fost retrocedat Parcul Brâncuși din Sectorul 3. Această retrocedare s-a făcut în 2011 și a reprezentat o manevră prin care un teren de peste 1,4 hectare a fost scos din circuitul public și transferat în proprietate privată. Urmare a acestei dispoziții, s-au făcut sistematic pași către desființarea spațiului verde, probabil în speranța unei eventuale dezvoltări imobiliare pe terenul respectiv.

Pentru că spațiul verde și respectarea legii sunt vitale pentru București, USR și consilierii municipali Bogdan Stroe și Ana Ciceală au decis să ceară în instanță anularea dispoziției prin care s-a făcut retrocedarea. Principalul argument este că terenul respectiv nu trebuia să fie retrocedat deoarece la momentul preluării a făcut parte din extravilan, iar legea vizează posibilitatea retrocedării numai pentru terenurile din intravilanul localităților.

Am participat la protestele prin care cetățenii din sector au cerut ca Parcul Brâncuși să rămână spațiu verde. Din păcate, nici Primăria Sectorului 3 și nici Primăria Capitalei nu au fost alături de noi. Au spus că nu sunt soluții și au dat de înțeles că nu mai este nicio șansă de a salva spațiul verde. Parcul rămâne dezafectat și, dacă nu ar fi curățat periodic de către locuitorii din zonă, ar deveni un teren viran, gata să găzduiască blocurile de 4 etaje care figurează în Planul Zonal de sector propus de  primarul Sectorului 3. În opinia noastră avem de-a face cu o retrocedare ilegală pe care instanța sperăm să o constate ca atare. Este singura șansă pe care o avem și suntem optimiști că judecătorii vor face dreptate acolo unde primarii au făcut un abuz”, a declarat Ana Ciceală, consilier municipal USR și candidat la funcția de Primar al Sectorului 3.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]