• 14 august 2019

O nouă acțiune în instanță împotriva companiilor Gabrielei Firea

O nouă acțiune în instanță împotriva companiilor Gabrielei Firea

150 150 USR Bucuresti

Continuăm lupta! 
USR București a depus astăzi acțiunea în instanță pentru anularea hotărârilor prin care Gabriela Firea încearcă legalizarea retroactivă a companiilor municipale.
Primarul Capitalei a profitat de noile prevederi ale Codului Administrativ și de susținerea consilierilor PSD, ALDE și PMP pentru a încerca ștergerea ilegalităților inițiale. Astfel, majoritatea din CGMB a votat hotărârile de confirmare a înființării companiilor municipale.

Aceste hotărâri de confirmare nu pot însă repara problema de fond. Iar asta pentru că ilegalitatea ține nu doar de modul în care a fost votată înființarea companiilor. Așa cum reiese foarte clar din motivarea deciziei Curții de Apel București, o altă problemă este și participarea SC CICLOP SERVICE SA în acționariatul companiilor. Judecătorii au considerat că este o asociere mincinoasă, de fațadă, nu una reală. Practic, Municipalitatea s-a asociat cu ea însăși pentru înființarea societăților, ceea ce este ilegal.

Reamintim că, la finalul anului trecut, Curtea de Apel București a stabilit că aceste companii municipale au fost înființate cu încălcarea legii. În urma acestei decizii, USR București a cerut desființarea lor și recuperarea prejudiciului. În ciuda deciziei instanței și în ciuda rezultatelor economice dezastruoase, Gabriela Firea a continuat să dea companiilor bani și contracte de lucrări și servicii.

”După această legalizare retroactivă, Gabriela Firea nu va mai avea absolut nicio reținere în a le da companii sume colosale de bani și contracte pe bandă rulantă. Deja sunt multe sute de milioane de euro care au intrat în conturile companiilor și care s-au topit în salarii și cheltuieli nejustificate. Am făcut această acțiune în instanță tocmai ca să oprim scurgerea masivă de bani din bugetul Capitalei. Încă avem speranța că cinva, în cele din urmă, va răspunde pentru toți banii tocați de aceste companii înființate cu încălcarea legii. Din punctul meu de vedere, cea care ar trebui să răspundă și să plătească din buzunar este Gabriela Firea”, a declarat Ana Ciceală, consilier municipal.

”Gabriela Firea a încercat să-și salveze pielea. Este direct responsabilă pentru acest eșec monumental care se cheamă companiile municipale și sperăm ca justiția să facă dreptate. În trei ani de mandat, primarul actual nu a făcut nimic altceva decât să îngrașe clientela PSD. A înființat instituții și posturi pentru prieteni, a înființat companii pentru oamenii de partid. A numit peste tot apropiați și indivizi fără pregătirea necesară. Totul s-a prăbușit în acest mandat pentru că Gabriela Firea este falimentul edilitar în persoană”, a declarat Roxana Wring, consilier municipal și președinte USR București.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]