• 24 aprilie 2019

Amenzi de 50.000 de lei pentru transplantarea arborilor de pe Bulevardul Iuliu Maniu

Amenzi de 50.000 de lei pentru transplantarea arborilor de pe Bulevardul Iuliu Maniu

150 150 USR Bucuresti

Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului București a dat 10 amenzi în valoare de 50.000 de lei către Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 pentru transplantarea arborilor înfloriți de pe Bulevardul Iuliu Maniu.

În urmă cu mai multe săptămâni, cetățenii au semnalat că în Sectorul 6 sunt scoși arborii deja înfloriți din scuarurile de pe Bulevardul Iuliu Maniu. La momentul respectiv, primarul PSD Gabriel Mutu declara că arborii nu sunt tăiați, că vor fi mutați într-o altă zonă și că totul este legal și conform cu normele în vigoare.

În urma sesizării depuse de Alexandru Gâdiuță, consilier municipal USR, Poliția Locală a aplicat nu mai puțin de 10 amenzi în valoare totală de 50.000 de lei pentru nerespectarea normelor de protecție a spațiilor verzi pe teritoriul Municipiului București.

Totul a plecat de la imaginile cu pomi înfloriți puși la pământ, imagini care au circulat pe rețelele de socializare. L-am întrebat personal pe primarul sectorului 6 ce se întâmplă acolo și a dat un răspuns nu tocmai convingător. Așa că am sesizat Poliția Locală și, așa cum bănuiam, în cazul acelor transplantări nu au fost respectate normele în vigoare. Este o sancțiune pe care, în mod normal, ar trebui să o plătească din propriul buzunar cei care au permis acele lucrări fără a avea documentațiile în regulă”, a declarat Alexandru Gâdiuță, consilier municipal USR.

Cei care conduc instituții publice trebuie să înțeleagă faptul că orice acțiune pe care o fac trebuie să fie perfect legală. Mai ales atunci când vorbim despre spații verzi și despre bani publici. Bucureștiul nu-și permite să risipească niciun leu și niciun metru pătrat de spațiu verde”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București.

Răspunsul poliției locale, aici.

 

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]