• 11 martie 2019

Înființarea Termoenergetica, o nouă scamatorie juridică a Gabrielei Firea

Înființarea Termoenergetica, o nouă scamatorie juridică a Gabrielei Firea

150 150 USR Bucuresti

Consilierii municipali au aprobat proiectul prin care Gabriela Firea va înființa încă două companii municipale în domeniul termoficării. Acest proiect a mai fost supus o dată la vot, dar unul dintre consilierii care și-au dat votul s-a aflat în conflict de interese, întrucât fiica sa era propusă drept membru al Consiliului de administrație al uneia dintre companii. Prin urmare, Gabriela Firea a repus proiectul pe ordinea de zi.

Ca și data trecută, USR a votat împotrivă, dar proiectul a trecut la limită, cu 36 de voturi. 

Noua scamatorie juridică a Gabrielei Firea are o singură miză: să rezolve problema hotărârilor ilegale prin care au fost înființate și ulterior finanțate companiile municipale. Din păcate, Primarul Capitalei a ratat încă o șansă de a rezolva legal toată această problemă. Ar fi trebuit să construiască o entitate de la zero, curată, transparentă, cu o conducere profesionistă și cu un plan de management care să stea în picioare. Nu în ultimul rând, ar fi trebuit să meargă pe o soluție agreată de experți și de toate părțile implicate în problema termoficării din București, inclusiv ELCEN și Ministerul Energiei. Gabriela Firea a preferat însă o scamatorie care nu rezolvă nicio o problemă, ci doar amână un deznodământ cu totul neplăcut pentru bucureșteni” a declarat Roxana Wring, președinte USR București.

Așa cum am spus, Gabriela Firea încearcă să-și ”albească” faptele și să scape de vinovăție pentru toate hotărârile ilegale din ultimii doi ani. Vorbim despre 22 de companii înființate ilegal care au primit peste 600 de milioane de euro din bani publici. Inclusiv Prefectul Capitalei a arătat că deciziile subsecvente luate în cazul companiilor sunt lovite de nulitate. Asta înseamnă că nu doar majorările de capital și cheltuielile făcute înainte de pronunțarea instanței sunt problematice, ci mai ales cele de după decizia Curții de Apel București. Altfel spus, Gabriela Firea ar fi fost bună de plată. O dată cu hotărârea de astăzi a fost validată indirect și retroactiv hotărârea ilegală de înființare a Companiei Energetica”, a declarat Ana Ciceală consilier municipal USR.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]