• 4 martie 2019

Gabriela Firea arată că USR are dreptate: ”management de cumetrie” la companiile municipale

Gabriela Firea arată că USR are dreptate: ”management de cumetrie” la companiile municipale

150 150 USR Bucuresti

Reluarea votului în cazul companiei municipale Termoenergetica demonstrează că USR a avut dreptate atunci când s-a opus înființării acesteia. Mai mult, motivul invocat de Gabriela Firea pentru reluarea votului arată că USR a avut dreptate și când a spus că managementul practicat la companiile municipale este unul de cumetrie. Nu doar la Termoenergetica, ci și la toate celelalte, directorii, membrii consiliului de administrație și, de multe ori, chiar și simplii angajați sunt selectați nu pe criterii de competență, ci pe criterii de rudenie, prietenie sau obediență.

 

USR nu va vota nici de data aceasta înființarea companiei municipale Termoenergetica. În primul rând, pentru că nu există vreo garanție că oamenii care o vor conduce au competențele necesare. În al doilea rând, pentru că o ilegalitate nu poate fi ștearsă cu o altă ilegalitate. Companiile municipale, inclusiv Energetica S.A., au fost înființate de Gabriela Firea cu încălcarea legii. Prin urmare, ele trebuie desființate. Însă proiectul care va fi repus la vot nu propune desființarea, ci divizarea Energetica și înființarea altor două companii municipale. Nu suntem de acord cu această variantă pentru că nu respectă decizia instanței. Singura soluție acceptabilă este o entitate juridică absolut nouă, înființată legal și transparent, cu o conducere recrutată din rândurile specialiștilor, cu un plan clar de afaceri și cu obiective precise”, a declarat Roxana Wring, președinte USR și consilier municipal.

 

În toate companiile municipale e plin de fii și fiice, de nași și fini, de prieteni și cunoscuți ai șefilor PSD și chiar ai Gabrielei Firea. De cazul consilierului Ardeleanu Mircea, care și-a votat fiica în Consiliul de Administrație, am aflat doar pentru că în PSD este acum o mare bătălie. Dar sunt convinsă că niciunul dintre cei care iau mii de euro ca salariu de la aceste companii nu a fost selectat pe bază de merit. Soluția la această imensă mașinărie de tocat bani este desființarea, așa cum a spus și instanța. Iar pentru a face acest lucru, ar fi bine ca toată opoziția din Consiliu să aibă o atitudine unitară și să voteze în favoarea cetățenilor și nu în favoarea camarilei de Voluntari”, a declarat Ana Ciceală, consilier municipal USR.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]