• 14 februarie 2019

Încă o înfrângere în instanță pentru Gabriela Firea

Încă o înfrângere în instanță pentru Gabriela Firea

150 150 USR Bucuresti

Gabriela Firea a pierdut încă o bătălie în justiție: Curtea de Apel București a respins cererea de revizuire prin care s-a cerut anularea deciziei judecătorești referitoare la companiile municipale. 

În luna noiembrie a anului trecut, instanța a constatat că aceste companii au fost înființate cu încălcarea legii. Concret, hotărârile de Consiliu au fost votate cu majoritate simplă (50% plus 1 din voturile consilierilor municipali), în loc să fie luate cu majoritate de două treimi, așa cum ar fi trebuit. Ulterior, SC SERVICE CICLOP SA a cerut revizuirea deciziei judecătorești, invocând faptul că ”avocatul nu a putut ajunge la ultimul termen al procesului și nici nu a avut cum să anunțe acest lucru în termen de 5 zile”. Singura probă depusă de avocații angajați de SC SERVICE CICLOP SA a fost o adeverință medicală din care reiese că avocatul ”este suferind de colică biliară”. Instanța a respins cererea și a menținut astfel decizia privind ilegalitatea înființării companiilor municipale.

 

Gabriela Firea încearcă să amâne inevitabilul, și anume desființarea companiilor și demararea procedurilor pentru recuperarea banilor. Iar explicația acestei atitudini este foarte simplă. Atunci când se va vedea că în conturile companiilor nu mai este niciun ban, bucureștenii vor cere, pe bună dreptate, ca banii să fie recuperați de la cei care au susținut înființarea companiilor. Mai pe scurt, Gabriela Firea știe că e bună de plată. Așa că încearcă să scape. Însă, așa cum o dovedește și această decizie a Curții de Apel București, nu va scăpa. Aceste companii vor fi desființate, iar vinovații vor plăti”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București și consilier municipal.

Soluția juridică aleasă de Primărie la acestă cerere de revizuire este ridicolă și arată de fapt disperarea prin care trece Gabriela Firea. Apărătorii companiilor s-au dus în fața judecătorilor cu o scutire medicală încercând să arate că avocatul celor de la CICLOP SA nu a putut ajunge la ultimul termen. Dincolo de ridicolul situației, ceea ce este relevant este faptul că avocații părții adverse nu au putut ataca absolut nimic din elementele de fond ale deciziei, așa că s-au legat de aspecte de formă. Asta este încă o confirmare că temeinicia deciziei privind ilegalitatea înființării companiilor este foarte clară inclusiv pentru Primărie și pentru Gabriela Firea. Doar că edilul șef pur și simplu nu vrea să pună în aplicare decizia instanței și nu vrea să respecte legea”, a declarat Ana Ciceală, consilier municipal USR.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]