• 13 februarie 2019

Angajări fictive și ore suplimentare plătite ilegal în Companiile Municipale

Angajări fictive și ore suplimentare plătite ilegal în Companiile Municipale

150 150 USR Bucuresti

Solicităm Gabrielei Firea să pună de urgență la dispoziția publicului Raportul nr. 711/18.09.2018 realizat de Corpul de control în urma verificărilor la SC Compania Municipală Tehnologia Informației. Potrivit unor surse jurnalistice, acest raport confirmă că ilegalitățile și neregulile se țin lanț la compania respectivă.

De exemplu:

1. Angajări fictive: mai multe persoane au încasat salarii consistente, fără să treacă pe la serviciu și fără să lase vreo urmă a activității lor (nu apar în condica de prezență, nu au semnat niciun act, nu au avut nicio lucrare repartizată). Cele două persoane care, deloc întâmplător, sunt foști colegi de presă și prieteni ai actualului primar general, au încasat nu mai puțin de 145.000 lei.

2. Angajări preferențiale: directorul general al Companiei a fost angajat fără să aibă studiile necesare și fără niciun fel de experiență în domeniu. Deși nu a făcut nimic, a primit nu mai puțin de 67.000 de lei. Și nu a fost singurul care a fost încadrat pe funcție fără să aibă studiile necesare: șeful departamentului managementul proiectelor, avea studii în agroturism și alimentație publică, șeful departamentului dezvoltare sisteme avea studii de geografie, șeful serviciului de securitate echipamente era licențiat în sociologie.

3. Dezastru managerial: sub 1 milion de lei încasări anuale, față de 15 milioane cât era estimarea. Aproape 90% din venituri au mers către plata salariilor, deși doar a patra parte din organigramă a fost completată. Au fost plătite ilegal nu mai puțin de 3.400 de ore suplimentare, mare parte dintre acestea către angajații fictivi.

Detalii aici: https://tinyurl.com/y3bcshqx

Încă o dovadă că aceste companii sunt un paravan pentru devalizarea bugetului Capitalei.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]