• 28 ianuarie 2019

Podul Giulești Sârbi are nevoie urgentă de consolidare

Este anul 2019 și suntem în capitala țării care deține Președinția Consiliului European.

Mii de Bucureșteni, inclusiv copii, sunt aproape izolați de restul orașului. Podul Giulești Sârbi (Drumul Săbăreni) a fost expertizat ca nesigur iar autobuzul STB 162, singura metoda de transport înspre și dinspre Giulești Sârbi a fost anulat. Accesul echipajelor de intervenție în cazul unor avarii, deflagrații sau solicitări medicale se face doar dinspre Șoseaua Chitila în condiții dificile, dar și pe un traseu ocolitor care generează intervenții mult întârziate. De asemenea, pentru zecile de copii care merg pe jos pana la prima stație STB, drumul este o adevărată aventură.

USR consideră că această stare de fapt este inacceptabila. Consilierii locali și generali USR au depus două Hotărâri de Consiliu Local la Primăria Generală și la Primăria Sectorului 1 prin care Podul Giulești Sârbi să treacă de la Ministerul Transportului la Primăria Generală și apoi în administrarea Consiliului Local Sector 1. Astfel Primăria Sectorului 1 va putea să intervină pentru consolidarea podului și redeschiderea traficului STB.

Facem apel către autorități să nu întârzie aprobarea și punerea în aplicare a hotărârilor de consiliu depuse de USR și să ia toate măsurile necesare pentru a rezolva rapid situația locuitorilor din această zonă a Bucureștiului. În aprilie va expira și expertiza tehnică deci podul ar trebui închis.

Singura opțiune corectă pentru locuitorii de acolo este reabilitarea de urgență!