• 18 decembrie 2018

USR București a depus un proiect de hotărâre pentru dizolvarea și lichidarea companiilor

USR București a depus un proiect de hotărâre pentru dizolvarea și lichidarea companiilor

150 150 USR Bucuresti

USR București a depus astăzi un proiect de hotărâre CGMB pentru demararea procedurilor de dizolvare și lichidare a celor 20 de companii.

Acest proiect reprezintă calea cea mai rapidă și mai eficientă pentru rezolvarea problemelor generate de Gabriela Firea. Proiectul prevede pe de-o parte începerea procedurilor pentru dizolvarea și lichidarea companiilor și, pe de altă parte, abrogarea hotărârii prin care au fost desființate mai multe Administrații din subordinea Primăriei Capitalei. Aceste administrații trebuie să fie repuse pe picioare, în special Administrația Străzilor și Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement, astfel încât să poată furniza servicii vitale pentru oraș.

După decizia Curții de Apel, sunt două posibile căi de urmat pentru dizolvarea companiilor. Una este varianta eficientă și rapidă, prin Hotărâre de Consiliu. Cealaltă este varianta mai complicată și de durată, pe calea instanței. Pentru bucureșteni varianta ideală este cea pe care o propunem noi, și anume o hotărâre de consiliu pentru dizolvarea și lichidarea societăților. Această variantă înseamnă recuperarea unei mari părți din banii dați companiilor, înseamnă pierderi minime pentru bucureșteni și un timp relativ redus de punere în practică. Cea de-a doua variantă, cea pe calea justiției, este de durată și presupune luni, poate chiar ani, în care companiile vor toca în continuare bani publici. Este așadar alegerea Gabrielei Firea pe care cale va merge”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București și consilier municipal.

Îi cerem Gabrielei Firea să convoace ședința extraordinară CGMB pentru a adopta proiectul de hotărâre propus de USR București. Este important ca aceste companii să nu mai facă noi cheltuieli din bani publici. Și este vital ca serviciile publice să fie în continuare furnizate către bucureșteni. Din acest motiv am și propus abrogarea hotărârii prin care erau desființate administrațiile. De asemenea, îi cerem Gabrielei Firea să-și măsoare cuvintele pentru că, din declarațiile ei, se înțelege că îi instigă pe cei din conducerea companiilor la abuz în serviciu. Dincolo de declarațiile Primarului General, trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea că avem o decizie definitivă a Curții de Apel și că ea produce consecințe juridice”, a declarat Ana Ciceală, consilier general USR.

Proiectul de hotărâre depus de USR București poate fi consultat AICI.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]