• 18 decembrie 2018

Acțiune în instanță pentru desființarea companiilor municipale

Acțiune în instanță pentru desființarea companiilor municipale

150 150 USR Bucuresti

USR București a depus astăzi acțiunea în instanță pentru desființarea companiilor municipale lansate anul trecut de Gabriela Firea. În urmă cu trei săptămâni, Curtea de Apel a decis anularea definitivă a tuturor hotărârilor de înfiinţare a celor 20 de companii municipale. În urma acestei decizii, consilierii municipali USR au depus un proiect de Hotărâre pentru dizolvarea și lichidarea companiilor. Întrucât proiectul propus nu a fost trecut pe Ordinea de zi a ședinței CGMB, consilierii USR București au depus la Tribunalul București acțiunea pentru desființarea Companiilor.

Gabriela Firea are două variante.  Varianta hotărârii de consiliu, care este mai rapidă și rezolvă problema companiilor fără să producă noi pagube pentru bucureșteni. Sau varianta instanței. Se pare că Gabriela Firea a ales. Nu vrea să pună în aplicare decizia Curții de Apel. Așa că o vom obliga, tot pe calea instanței”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București.

Am depus astăzi toată documentația pentru desființarea Companiilor municipale. Sunt în total 14.794 de pagini pentru cele 20 de companii. Am depus la instanță nu doar decizia Curții de Apel, ci și toate documentele din care reiese că aceste Companii nu pot exista și nu pot funcționa din punct de vedere legal. Facem demersurile ca epopeea companiilor să se termine cât mai repede. Pentru ca banii bucureștenilor să se întoarcă la bugetul Capitalei și, nu în ultimul rând, pentru ca cineva să plătească. Din punctul nostru de vedere, Gabriela Firea este singurul vinovat și cel care ar trebui să plătească din buzunarul propriu toate sumele risipite deja de companiile pe care le-a înființat”, a declarat Ana Ciceală, consilier municipal.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]