• 14 februarie 2018

Catedrala Neamului, fără bani de la primării!

Catedrala Neamului, fără bani de la primării!

150 150 USR Bucuresti

Consilierii locali și municipali USR vor propune amendamente pentru ca primăriile de sector și Primăria Capitalei să nu mai aloce bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului. În anii trecuți au fost alocate sume consistente, atât de la sectoare cât și de la Capitală, iar acest lucru s-ar putea repeta și în 2018, potrivit proiectelor de buget pe 2018 ale primăriilor din București.

USR consideră că acest obiectiv – Catedrala Mântuirii Neamului – trebuie finanțat de acum înainte exclusiv din donații private și din fondurile proprii ale Bisericii. Sprijinul acordat de stat către culte, atât de la nivel guvernamental cât și de la nivel local, este deja suficient și nu trebuie suplimentat cu sume de ordinul a zecilor de milioane de euro anual pentru această catedrală.

”Catedrala Mântuirii Neamului trebuie decuplată de la conductele cu bani publici care vin de la Primăria Capitalei, de la sectoare, de la Guvern și de la alte instituții publice. Aici nu este vorba despre opțiunile personale de credință, ci despre o justă așezare a priorităților unei comunități. Noi USR, credem că în acest an, prioritățile Primăriei Capitalei și ale primăriilor de sector sunt cu totul altele: școli, grădinițe și crește, pentru că nu s-a mai construit o școală nouă de ani de zile. Apoi prioritare sunt spitalele, pentru că și aici situația este dezastruoasă, transportul public, străzile care încă sunt neasfaltate și sunt o sursă inepuizabilă de praf și mizerie în București, clădirile cu risc seismic care pot cădea la primul cutremur, avizele ISU la absolut toate clădirile publice. Acestea sunt prioritățile, și nu Catedrala Mântuirii Neamului. Și nu spun doar eu acest lucru. Cunosc mulți oameni care merg la biserică, dar care consideră că această Catedrală nu este o urgență pentru București și nu trebuie finanțată din bani publici atâta vreme cât nu are importanța pe care o au, de exemplu, spitalele sau școlile. Când le vom rezolva pe acestea din urmă, abia atunci am putea discuta despre alte priorități. Oricum, eu una sunt convinsă că o separare a apelor este și în interesul Bisericii. În caz contrar, va plana mereu suspiciunea că această Catedrală a fost construită în dauna unor proiecte mult mai urgente, cum ar fi construirea de școli și spitale sau consolidarea clădirilor cu risc seismic”, a declarat Roxana Wring, președinte USR și consilier municipal.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]