• 19 ianuarie 2018

USR îi cere Gabrielei Firea să respecte legea și să pună în dezbatere bugetul pe 2018

USR îi cere Gabrielei Firea să respecte legea și să pună în dezbatere bugetul pe 2018

150 150 USR Bucuresti

De azi, Gabriela Firea este în afara termenului legal în privința prezentării bugetului. În aceste condiții, USR București îi cere Gabrielei Firea să respecte legea și să pună în dezbatere publică proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2018.

În acest sens, amintim Primarului General că, potrivit Legii 273/2006, ”ordonatorii principali de credite, în termen de 15 zile de la publicarea legii bugetului de stat în Monitorul Oficial al României, Partea I, definitivează proiectul bugetului local, care se publică în presa locală sau se afișează la sediul unității administrativ-teritoriale. Locuitorii unității administrativ-teritoriale pot depune contestații privind proiectul de buget în termen de 15 zile de la data publicării sau afișării acestuia” (Art. 39, alin 3). Pe data de 3 ianuarie a.c., Președintele Kalus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, ceea ce înseamnă că a expirat deja termenul legal pentru prezentarea și punerea în dezbare a bugetului Capitalei pe 2018.

Anul trecut, Primăria Capitalei, nu numai că a întârziat cu definitivarea bugetului, dar nici măcar nu l-a mai pus în dezbatere publică. Anul acestă USR a cerut imperativ Gabrielei Firea să respecte legea, dar fără rezultat. Mesajul USR către Primarul General este foarte clar: să publice proiectul de buget, să îl lase în dezbatere publică și abia apoi să îl aducă în Consiliu, exact așa cum scrie în lege.

”Motivul pentru care Primarul Capitalei nu pune bugetul in dezbatere publica este pentru că nu vrea ca bucureștenii să vadă ce cheltuieli vor fi în 2018. De altfel, Gabriela Firea a devenit expertă în astfel de escrocherii procedurale prin care ascunde orice informație care îi poate afecta imaginea. De exemplu: hotărârea privind modificarea regulamentului taxi a fost transmisă consilierilor USR cu o oră înaintea ședinței CGMB. Hotărârea prin care Gabriela Firea și-a crescut aparatul de lucru cu 100 de posturi a fost transmisă consilierilor USR în timpul ședinței. Probabil că la fel vrea să facă și cu bugetul pe 2018. Acest mod de a lua decizii pe furiș profitând de majoritatea PSD-ALDE din consiliu este un abuz de putere, o escrocherie procedurală și o dovadă că agenda Gabrielei Firea are alte priorități decât binele bucureștenilor”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București.

USR București solicită ca proiectul de buget să fie prezentat cât mai curând întrucât sunt îngrijorări legitime că și în anul 2018 Gabriela Firea va neglija dezvoltarea Capitalei și va aloca alte sute de milioane de euro către companiile municipal. În 2017, aceste companii municipale, conduse de clienții politici ai Gabrielei Firea au primit 200 milioane de euro din bani publici.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]