• 27 iunie 2017

Evaluarea primului an de mandat al Gabrielei Firea

Evaluarea primului an de mandat al Gabrielei Firea

150 150 USR Bucuresti

A trecut un an de când Gabriela Firea a fost votată Primar General cu sloganul ‘Rezultate pentru bucureșteni”. USR a monitorizat punerea în aplicare a programului politic cu care doamna Firea a fost votată de aproximativ 246.000 de cetățeni și i-au numărat realizările: 0 management competent, 0 interes pentru a schimba Bucureștiul și a-i rezolva problemele, 0 transparență, 0 urbanism, 0 predicitibilitatea actului administrativ. În primul an de mandat, din cele 79 de promisiuni electorale concrete făcute de Gabriela Firea în campania electorală, USR București a identificat numai două realizate și alte opt aflate într-un stadiu incert, fără rezultate concrete.

Care sunt rezultatele?

Probabil pentru cei mai mulți bucureșteni, rezultatul cel mai notabil este că au început să-l regrete pe Sorin Oprescu!
În anul care a trecut, Gabriela Firea a condus Primăria prin comunicate de presă, confundând politicile publice cu pomenile electorale.
Inovația acestui prim an de mandat a fost introducerea unui mod creativ prin care se pot risipi banii publici pentru a cumpăra voturi și de ignorarae a priorităților de dezvoltare ale orașului:

– NU a făcut consolidări de imobile și renovări de fațade, ci a promis că premiază cel mai frumos balcon. Vă dați seama că într-un oraș cu zeci de mii de locuințe colective, găsirea celui mai frumos balcon angajează probabil tot aparatul administrativ al primariei!

– NU a amenajat piste pentru biciclete, deși a preconizat 100 de km, ci a promis voucere de biciclete de 500 de lei (faptul că nu sunt decât 7 km de piste de biciclete din cei 100 km preconizați nu mai contează).

– NU a construit locuințe sociale, ci a promis 500 lei/lună tuturor studenților care stau în gazdă.

– NU a alocat bani în buget pentru achiziția de autobuze și tramvaie noi, dar a promis Wi-Fi în cele existente, multe fără aer condiționat.

– NU a restructurat primăria, anchilozată și sufocată de birocrație, dar a înființat ilegal peste 21 de societăți comerciale din bugetul local. Prin urmare, privatizarea primăriei și dispariția bugetului local în tot atâtea găuri negre.

– NU a deschis Primăria către cetățeni, ci a transformat instituția într-o fortăreață a opacității.

Și am putea continua…

Concluzie

Dacă doamna Firea ar fi evaluată de Darius Vâlcov și de Liviu Dragnea, credeți că ar lua nota de trecere? Noi credem că pe baza rezultatelor primului an de mandat, domnul Liviu Dragnea ar trebui să-i retragă sprijinul politic și doamna Firea ar trebui să urmeze exemplul colegilor săi din guvern și să-și dea demisia!

conferinta de presa – evaluare unui an de mandat al Gabrielei …

A trecut un an de când Gabriela Firea a fost votată Primar General cu sloganul ‘Rezultate pentru bucureșteni”. USR a monitorizat punerea în aplicare a programului politic cu care doamna Firea a fost votată de aproximativ 246.000 de cetățeni.Care sunt rezultatele? Probabil pentru cei mai mulți bucureșteni, rezultatul cel mai notabil este că au început să-l regrete pe Sorin Oprescu!În anul care a trecut, Gabriela Firea a condus Primăria prin comunicate de presă, confundând politicile publice cu pomenile electorale.Inovația acestui prim an de mandat a fost introducerea unui mod creativ prin care se pot risipi banii publici pentru a cumpăra voturi și de ignorarae a priorităților de dezvoltare ale orașului:- NU consolidări de imobile și renovări de fațade, ci premierea celui mai frumos balcon. Vă dați seama că într-un oraș cu zeci de mii de locuințe colective, găsirea celui mai frumos balcon angajează probabil tot aparatul administrativ al primariei!- NU piste pentru biciclete, ci un voucher de 500 de lei pentru achiziționarea unei biciclete (faptul că nu sunt decât 7 km de piste de biciclete din cei 100 km preconizați nu mai contează).- NU locuințe sociale ci 500 lei/lună tuturor studenților care stau în gazdă.- NU autobuze și tramvaie noi, ci Wi-Fi în cele existente, multe fără aer condiționat.- NU restructurarea aparatului administrativ al PMB, anchilozat în abordări retrograde și sufocat de birocrație, ci înființarea a peste 21 de societăți comerciale din bugetul local. Prin urmare, privatizarea primăriei și dispariția bugetului local în tot atâtea găuri negre.- NU deschiderea Primăriei către cetățeni, ci transformarea ei într-o fortăreață a opacității.Și am putea continua…În concluzie, dacă doamna Firea ar fi evaluată de Darius Vâlcov și de Liviu Dragnea, credeți că ar lua nota de trecere? Noi credem că pe baza rezultatelor primului an de mandat, domnul Liviu Dragnea ar trebui să-i retragă sprijinul politic și doamna Firea ar trebui să urmeze exemplul colegilor săi din guvern și să-și dea demisia!

Posted by USR București on 27 Iunie 2017

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]