Sprijin administrativ pentru medici și raportarea datelor medicale de către ASSMB

Raportare completă și eliberarea medicilor de munca de birou.

În 2018, Gabriela Firea a suplimentat organigrama ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București) cu 400 de posturi de referenți și de inspectori de specialitate. Am spus la momentul respectiv că sunt prea mulți și că nu e foarte clar care este utilitatea lor. Dacă tot există această resursă umană la dispoziție, am propus utilizarea ei ca forță-suport în contextul Covid19. Această Hotărâre are o utilitate imediată, dar se poate dovedi utilă și pe viitor. După experiența acestor luni vom vedea mai bine ce trebuie făcut pentru a lua de pe umerii medicilor povara rapoartelor și a formalităților birocratice pe care sunt nevoiți să le întocmească.Ana Ciceala, consilier general și inițiatoarea proiectului.

Proiectul propus prevede că ASSMB va pune personalul angajat pe posturile de ”inspector de specialitate” și ”referent” la dispoziția spitalelor din București. Acești angajați vor acoperi necesarul suplimentar de muncă administrativă din unitățile medicale și îi vor degreva pe medici de munca de birou. În plus vor colecta și centraliza date relevante și detaliate privind evoluția cazurilor în București. Datele rezultate vor putea fi folosite apoi pentru a lua decizii de relaxare sau înăsprire a carantinei la nivel de București.
Astfel ASSMB va colecta și înregistra datele medicale la nivelul Municipiului București cu privire la următorii indicatori: rezultatul testelor efectuate, totalul la zi al cazurilor depistate pozitiv, numărul total al testelor trimise spre procesare, numărul de pacienți vindecați, numărul pacienților internați, numărul pacienților internați la terapie intensivă, numărul pacienților intubați, numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus, numărul de persoane decedate confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus, numărul de persoane decedate cu diagnosticul de pneumonie dar care nu au fost testate pentru depistarea infecției cu noul coronavirus, numărul total al persoanelor aflate în carantină instituționalizată.

Citește proiectul de hotărâre integral

Ana Ciceală, candidata USR PLUS la Primăria Sectorului 3

USR București a lansat 15 proiecte la nivel local în contextul crizei COVID19. Am rezumat aici modul în care 400 de angajații ASSMB pot oferi sprijin medicilor prin preluarea unor activități birocratice și prin centralizarea datelor statistice medicale referitoare la evoluția cazurilor COVID19. Mai multe detalii despre soluțiile USR București aici: https://bit.ly/2wFioc0#SoluțiiUSRBucurești #Covid19

Gepostet von Ana Ciceală am Dienstag, 14. April 2020