Măsuri de organizare a activității instituțiilor publice locale și bugetare responsabilă

Primăria și toate instituțiile din subordine trebuie să-și reevalueze de urgență prioritățile, proiectele și activitățile.

Pe timp de pandemie, banii trebuie folosiți prioritar pentru a lupta împotriva noului coronavirus!
Trebuie anulate toate acele cheltuieli care nu sunt esențiale: concerte, festivaluri, statui, publicitate, panseluțe și borduri. Banii trebuie reorientați spre lucrurile care contează cu adevărat în această perioadă: combinezoane și de măști de protecție, corturi de triaj, biocid sau dezinfectant. – Alexandru Gâdiuță, consilier general și inițiatorul proiectului.

Instituțiile publice din subordinea Consiliului General vor realiza un plan de prioritizare bugetară a activităților esențiale pentru buna funcționare a acestora, cu indicarea cheltuielilor care pot fi amânate sau restructurate. Acest plan va include și propuneri pentru rectificarea bugetară pe care Primăria trebuie să o facă în cel mai scurt timp.
Obiectivul este ca în această perioadă banii să fie cheltuiți cu cap. Municipalitatea are 19 spitale în subordine, iar siguranța medicilor și a pacienților trebuie pusă pe primul loc.

Citește proiectul de hotărâre integral

Alexandru Gâdiuță, consilier municipal USR și candidat la Primăria Sectorului 6

Bani pentru spitale sau proiecte majore în loc de noi borduri!Regândirea ordinii priorităților în cheltuielile administrației publice locale este una dintre măsurile propuse la nivel local alături de colegii mei din USR București!Banii pentru proiectele care nu se pot derula în această perioadă sau care nu sunt o prioritate pentru comunitate trebuie alocați pentru nevoile instituțiilor medicale sau sociale. Mai multe detalii despre propunerile USR București aici: https://bit.ly/2wFioc0#SoluțiiUSRBucurești #Covid19

Gepostet von Alexandru Gâdiuță am Donnerstag, 16. April 2020