Demararea programului „Am peste 65 de ani si #stauacasa”

Sprijin pentru persoanele de peste 65 de ani.

După cum știți, aceste persoane sunt cele mai expuse riscului de a dezvolta complicații medicale în cazul unei îmbolnăviri cu noul coronavirus. Prin urmare, cei care au peste 65 de ani sunt vulnerabil și este preferabil să stea acasă. Dar pentru a face acest lucru, cineva trebuie să-i ajute cu achiziționarea de alimente și medicamente. Trebuie să-i ajutăm să rămână în casă!  – Ana Ciceala, consilier general și inițiatoarea proiectului.

Proiectul prevede ca Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, plus direcțiile de sector și restul instituțiilor statului, să identifice toate persoanele de peste 65 de ani. Propunem constituirea unui grup de lucru public-privat care să livreze un kit alimentar pentru 30 de zile, precum și medicamentele necesare bolnavilor cronici peste 65 de ani.
Pentru a vedea cu adevărat cine are nevoie cu adevărat de acest tip de susținere, va fi organizat un call-center astfel încât persoanele fără susținători sau cu o situație specială să se poată adresa reprezentanților grupului de lucru format din reprezentanții direcțiilor de asistență socială, producători, distribuitori de alimente și medicamente și organizații neguvernamentale.

Mulțumim colegilor USR Bihor care au avut ideea unui astfel de proiect și pe care l-am adaptat pentru București.

Citește proiectul de hotărâre integral

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]