Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

București – reparație capitală

februarie 8, 2018 @ 18:00 - 20:00

USR București vă invită la dezbaterea „București – reparație capitală”, eveniment de consultare publică asupra soluțiilor propuse de USR pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic. Dezbaterea are loc joi, 8 februarie, începând cu ora 18:00, la Casa Universitarilor (Strada Dionisie Lupu nr. 46).

Municipiul București face parte din cea mai activă zonă seismogenă a României. Din 2509 clădiri expertizate și care necesită atenție, 343 sunt încadrate în clasa I de risc seismic (172 dintre acestea fiind catalogate ca „pericol public”). În perioada 2001 – 2016 doar 26 de clădiri au fost consolidate în București. Asta înseamnă 1,7 clădiri/an. Finanțarea, evacuarea și relocarea locuitorilor, gestionarea procesului de reabilitare și executare a lucrărilor sunt variabilele unui labirint al amânării.

Cum se asigură fondurile necesare relocării locatarilor? Cum consolidăm monumentele istorice: cu orice preț pentru atingerea nivelului de siguranță seismică sau punând în balanța ameliorarea structurală a construcției și conservarea valorii ei culturale? Care este procesul simplu de consolidare, cel care garantează un mod eficient și un timp scurt pentru reconstrucția capitalei? De la aceste întrebări pornesc dezbaterea inițiată de USR și modificările aduse OG20/94.

Consultarea publică este deschisă de punctele de vedere ale invitaților:

 • Roxana Wring, consilier în Consiliul General al Municipiului București și președinte USR București
 • Cristian Ghinea, deputat USR
 • Raluca Munteanu, arhitect, editor București, Orașul vulnerabil
 • Mihai Șercăianu, inginer, membru al echipei Make Better, ALERT
 • Matei Sumbasacu, inginer și fondator Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic

După discursurile din plen, pentru a permite exprimarea a cât mai multor opinii, evenimentul se continuă cu intervenții de un minut din partea participanților care și-au exprimat anterior dorința de a lua cuvântul. USR București așteaptă cât mai mulți participanți să-și exprime punctul de vedere asupra chestiunii: reprezentanții autorităților locale, ai asociațiilor de locatari, ai grupurilor de inițiativă cetățenească, experți în urbanism, antropologie, patrimoniu și cetățeni.

Cei interesați de subiect se pot înscrie la dezbatere completând formularul de mai jos, rezervarea locurilor se face în ordinea înscrierilor în limita a 100 de locuri. Dacă nu pot participa, doritorii pot trimite punctul de vedere prin email pe adresa bucuresti@usr.ro

„București – reparație capitală” este al doilea eveniment din seria de dezbateri inițiate de USR București pentru a identifica, alături de public și de specialiști, soluții realiste la problemele Capitalei.

 

  Aș dori să-mi spun într-un minut punctul de vedere în cadrul evenimentului.

  Detalii

  Dată:
  februarie 8, 2018
  Oră:
  18:00 - 20:00
  Eveniment Category:

  Loc de desfășurare

  Casa Universitarilor
  strada Dionisie Lupu 46
  București,
  + Hartă Google

   Join our Newsletter

   We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

    Registrations are closed for this event