Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

București: identitate abandonată

septembrie 4, 2018 @ 18:00 - 20:00

Identitatea Capitalei a fost mutilată sistematic și înainte și după 1989. Sute de imobile monument istoric și cu valoare arhitecturală au fost demolate, au fost lăsate să se degradeze sau au fost desfigurate prin renovări și consolidări neprofesioniste sau chiar ilegale. Rezultatul este ceea ce vedem: un oraș a cărui identitate a fost abandonată tocmai de către cei care ar fi trebuit să o apere.

În acest context, USR București propune o discuție despre situația patrimoniului arhitectural al Capitalei, despre problemele și mai ales soluțiile care pot fi puse în practică pentru a salva ce mai poate fi salvat. Vă invităm la dezbaterea ”București: identitate abandonată” ce va avea loc marți, 4 septembrie, de la ora 18:00 la Commons Unirii, Strada Halelor nr. 5, etaj 1.

Vom vorbi despre cât de gravă este situația actuală, despre cauzele care au dus la degradarea acestor imobile, despre mize și interese în acest domeniu. Însă, cel mai important, vom propune soluții concrete, împreună cu invitații noștri:

Vlad Alexandrescu – senator USR, fost ministru al Culturii,

Șerban Sturdza – arhitect

Edmund Niculușcă – președinte al Asociației Române pentru Cultură, Educație și Normalitate (A.R.C.E.N.)

Roxana Wring – consilier municipal și președinte USR București

 

După prezentările invitaților, dezbaterea va fi deschisă intervențiilor din partea participanților. Sunt invitați la eveniment și sunt așteptați să-și spună punctul de vedere reprezentanții administrației publice locale, ai ONG-urilor, experți în patrimoniu, artiști, reprezentanți ai grupurilor civice de inițiativă și alte persoane interesate de acest subiect.

Înscrierea la dezbatere se poate face completând formularul (vezi butonul din stânga sus). Rezervarea locurilor se face în ordinea înscrierii, în limita a 100 de locuri.

Vă așteptăm!

”București: identitatea abandonată” este al șaselea eveniment din seria de dezbateri inițiate de USR București pentru a identifica, alături de public și de specialiști, soluții realiste la problemele Capitalei.

Detalii

Dată:
septembrie 4, 2018
Oră:
18:00 - 20:00
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Commons Unirii
Strada Halelor nr. 5
Bucharest, Romania
+ Hartă Google

  Join our Newsletter

  We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

   [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

   Registrations are closed for this event