• 11 martie 2020

Consilierii USR București vor vota toate măsurile raționale de luptă împotriva răspândirii COVID-19

Consilierii USR București vor vota toate măsurile raționale de luptă împotriva răspândirii COVID-19

150 150 USR Bucuresti

Consilierii USR vor vota măsurile raționale de luptă împotriva coronavirusului și de pregătire a infrastructurii spitalicești pentru o eventuală creștere a numărului de cazuri. În egală măsură vom monitoriza atent absolut toate achizițiile care se vor face în această perioadă și vom cere Primăriei să dea dovadă de maximă transparență.

Consilierii municipali USR își oferă tot sprijinul pentru ca Primăria Capitalei și instituțiile din subordine să fie pregătite pentru orice scenariu privind răspândirea noului coronaviurs. USR nu va politiza subiectul și ne așteptăm ca nici reprezentanții autorității publice locale să nu facă asta. În aceste zile, este important să lăsăm orgoliile politice la o parte și să ținem cont că suntem cu toții în slujba oamenilor, indiferent de partidul din care facem parte”, a declarat Ana Ciceală, consilier municipal și candidat USR la Primăria Sectorului 3.

USR propunem Primăriei Capitalei să pregătească planuri de acțiune pentru toate scenariile posibile privind răspândirea noului coronavirus. Concret:

  1. Propunem Primăriei să pregătească un plan de redundanță pentru toate serviciile pe care le gestionează municipalitatea. Asta înseamnă un plan pentru asigurarea continuității serviciilor chiar și în cazul în care, de exemplu, jumătate din personal intră în izolare sau în carantină. În special pentru Termoenergetica și pentru STB un astfel de plan este absolut necesar.
  2. Propunem de asemenea ca Primăria să ia legătura cu toți furnizorii de utilități, de la apă și canal, până la salubritate și să le ceară un plan de asigurare a continuității serviciilor. Altfel spus, să pregătească un plan pentru scenariul pesismit, astfel încât restrângerea forței de muncă disponibile să nu afecteze continuitatea furnizării serviciilor.
  3. Propunem ca Primăria să reducă la minimum interacțiunea fizică dintre angajați și dintre angajați și public. Asta înseamnă că toate activitățile care pot fi făcute de-acasă să fie făcute de-acasă și toate serviciile care pot fi oferite online să fie oferite online. Primăria poate înjumătăți numărul angajaților dintr-un birou dacă aceștia vin la lucru în zile alternative. Să ținem cont de faptul că primăria angajează zeci de mii de oameni, este printre cei mai mari angajatori. Oamenii nu trebuie purtați pe drumuri. Acolo unde este absolut necesar, trebuie să se programeze pe site sau telefonic astfel încât să nu existe niciodată aglomerație în punctele de relații cu publicul.
  4. Municipalitatea trebuie să se asigure că există o bună comunicare dintre ASSMB și Comitetul pentru Situații de Urgență. De asemenea, trebuie să existe stocurile de medicamente și echipamente necesare plus o evaluare precisă a capacităților de preluare a cazurilor de înbolnăvire cu coronavirus. De asemenea, să pregătească spitalele desemnate pentru primirea cazurilor de coronavirus cu unitati cu capacitate de triaj, izolare si tratament a cazurilor suspecte, probabile, si confirmate in spatii hoteliere medicale dedicate cu circuite decuplate de fluxul medical comun. Asigurarea celorlalte unitati medicale din Bucuresti cu arii desemnate pentru triaj si evaluare.
  5. Nu în ultimul rând, Municipalitatea trebuie să se asigure că în instituțiile din subordine sunt asigurate condiții pentru o igienă optimă. De la dispensere pentru dezinfectanți până la curățenie exemplară în spațiile comune și decongestionarea birourilor aglomerate, totul trebuie să fie conform recomandărilor pentru limitarea răspândirii coronavirsului.

După cum știți, USR ia foarte în serios riscurile răspândirii noului coronavirus. Suntem singurul partid care a oprit acțiunile de campanie. Suntem primii care au spus explicit că în acest moment preocuparea tuturor instituțiilor și a actorilor politici trebuie să fie limitarea răspânidrii COVID-19. Iar consilierii USR București sunt singurii care au propus încă de săptămâna trecută un plan de acțiuni pentru pregătirea Municipalității în fața unei eventuale creșteri a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]