Loading Evenimente

« Toate Evenimente

• Acest eveniment a trecut.

București: blocat în traffic

martie 15 @ 18:00 - 20:00

București. Blocat în trafic
Bucureștiul ocupă primul loc în Europa la capitolul blocaje în trafic* pentru că primarii Capitalei nu au avut nicio viziune cu privire la mobilitatea urbană. Soluțiile sunt cel mult pe hârtie, iar speranțele că vor fi puse în practică se sting cu fiecare nou mandat.

USR înțelege cât de important este pentru tine să poți circula mai bine, mai repede, mai sigur și mai plăcut și, din acest motiv, te invităm la o dezbatere despre trafic și mobilitate urbană în Capitală. Dezbaterea va avea loc în data de 15 martie, de la ora 18:00, în sala Open Space din cadrul Universității Alternative (Bd. Dacia, nr. 99, etaj 3).

Vom discuta despre cauzele dezastrului actual, vom vedea care sunt urgențele majore în transportul public, ce soluții alternative sunt viabile în București, cum îi putem încuraja pe oameni să circule cu altceva decât cu autoturismul personal și care sunt exemplele de bune practici din Europa în materie de mobilitate urbană durabilă.

Vom analiza situația actuală și vom propune soluții împreună cu invitații noștri:

·         Marian Ivan, președinte al Organizației pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR)

·         Ștefan Roșeanu, Director General al Asociației pentru Mobilitate Metropolitană (AMM)

·         Ionuț Moșteanu, deputat USR, Comisia pentru transporturi și infrastructură

·         Bogdan Stroe, consilier municipal USR, comisia de transport CGMB

·         Roxana Wring, președinte USR București, consilier CGMB.

După ce invitații își vor expune ideile legate de acest subiect, dezbaterea va continua cu intervenții din partea participanților care doresc să adreseze întrebări sau să exprime opinii și propuneri cu privire la mobilitatea urbană în București. Sunt invitați la eveniment și, implicit, sunt așteptați să adreseze întrebări sau să-și spună punctul de vedere reprezentanții administrației publice locale, inclusiv ai Societății de Transport București (fosta RATB), ai ONG-urilor, experți în domeniul traficului rutier, specialiști în domeniul managementului urban, reprezentanți ai grupurilor de inițiativă și alte persoane interesate.

Înscrierea la dezbatere se poate face completând formularul de mai jos Rezervarea locurilor se face în ordinea înscrierii, în limita a 100 de locuri.

Vă așteptăm!

„București: blocat în trafic” este al treilea eveniment din seria de dezbateri inițiate de USR București pentru a identifica, alături de public și de specialiști, soluții realiste la problemele Capitalei.

* Sursa datelor: TomTom Traffic Inddex https://www.tomtom.com/en_gb/trafficindex/list?citySize=LARGE&continent=ALL&country=ALL

Aș dori să-mi spun într-un minut punctul de vedere în cadrul evenimentului.

Detalii

Data: