• 22 februarie 2018

Bugetul votat de PSD este lipsit de realism, fără viziune și nu reflectă prioritățile bucureștenilor

Bugetul votat de PSD este lipsit de realism, fără viziune și nu reflectă prioritățile bucureștenilor

150 150 USR Bucuresti

USR consideră că bugetul Capitalei pe 2018, așa cum a fost supus la vot de către Gabriela Firea, este lipsit de realism, fără viziune și nu reflectă prioritățile bucureștenilor. În continuare, cheltuielile de funcționare sunt mult prea mari în comparație cu cheltuielile de dezvoltare. În continuare, multe alocări bugetare sunt nerealiste, în sensul că sunt mult mai mari decât execuția pe anul trecut. De asemenea, în continuare sunt privilegiate instituții de ”tocat bani”, centre așa-zis culturale care se ocupă de bâlciuri, de statui și de imaginea personală a Gabrielei Firea. În schimb, infrastructura, reabilitarea centralelor termice, investițiile, consolidările, transportul public și toate celelalte lucruri cu adevărat importante sunt tratate cu indiferență.

Gabriela Firea a eșuat și de această dată în a oferi bucureștenilor o viziune bugetară coerentă. Proiectul de buget este o catastrofă pentru Capitală. Sunt prea mulți bani pentru funcționare și prea puțini bani pentru dezvoltare. Se dau sume enorme către tot felul de instituții înființate pentru clientela PSD. Se aruncă bani pe tot felul de bâlciuri inventate pentru imaginea personală a Gabrielei Firea. Nimic coerent, nimic sustenabil, nimic consistent. Iar ce este cel mai grav este, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, vom avea iarăși rectificări bugetare la fiecare lună în care se va tăia probabil și mai mult de la investiții și se va suplimenta la bâlciuri și statui”, a declarat Roxana Wring.

Pentru a compensa lipsa de viziune și de profesionalism a Gabrielei Firea, USR București a propus 5 amendamente la Bugetul Capitalei pe 2018, prin care a solicitat realocarea unei sume totale de aproape 321 milioane de lei. Consilierii USR au cerut ca banii să fie luați de la Catedrală, de la statui și de la capitolele netransparente de tipul ”alte cheltuieli”. Amendamentele propuse vizează suplimentarea finanțării pentru modernizarea reţelelor termice, pentru extinderea spaţiul verde şi protecţia mediului și în special pentru finalizarea celor 4 obiective de investiţii de la Administraţia Spitalelor (respectiv Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Ortopedie “Foişor”, construirea ambulatoriu Spital de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr.Victor Babeş”, reconstrucţia, reamenajarea, modernizara şi echiparea Spitalului Clinic de Ortopedie “Foişor” şi extindere-modernizare şi echiparea Spitalului Clinic de Copii “Dr.Victor Gomoiu”).

Întrucât majoritatea PSD – ALDE a respins toate amendamentele USR, consilierii USR București au votat împotriva proiectului de buget pe 2018.

Amendamentele propuse de USR au arătat că Gabriela Firea nu are de fapt nicio preocupare reală pentru spitale. Am propus în ședința CGMB suplimentarea fondurilor pentru investiții la 4 spitale din București. Consilierii PSD s-au opus acestor amendamente. Consilierii PSD și Gabriela Firea au avut de ales între bâlciuri și spitale și au ales bâlciurile. Asta trebuie să afle toți bucureștenii”, a precizat Roxana Wring.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]