• 23 ianuarie 2018

USR București: Petiția Gabrielei Firea este o ipocrizie

USR București: Petiția Gabrielei Firea este o ipocrizie

150 150 USR Bucuresti

Petiția inițiată de Gabriela Firea în legătură cu spitalul metropolitan este un demers ipocrit al cărui singur scop este să ascundă marile probleme din spitalele aflate în administrarea Primăriei. Înainte de a iniția o astfel de consultare, Gabriela Firea ar fi trebuit să le explice bucureștenilor faptul că peste 200 de milioane de euro din bugetul Capitalei au fost alocate companiilor municipale pentru sedii, mașini și salarii. Mai mult, Gabriela Firea ar fi trebuit să le spună oamenilor că anul trecut, în ultima ședință de Consiliu, a tăiat 200 de milioane de lei de la spitale și i-a mutat în fondul de rezervă aflat la dispoziția Primarului. Nu în ultimul rând, Gabriela Firea ar fi trebuit să spună că luna trecută au avut loc concursurile pentru posturile de manager de spital, concursuri în urma cărora și-au securizat funcțiile toți apropiații actualului primar, în ciuda lipsei cronice de rezultate și de competențe în domeniu.

Gabriela Firea nu i-a întrebat pe bucureșteni dacă sunt de acord cu înființarea companiilor municipale. Nu i-a întrebat dacă vor ca aceste companii să primească 200 de milioane de euro. Nu i-a consultat pe bucureșteni să afle dacă oamenii vor spectacole și statui de milioane de euro. Iată de ce nu cred în sinceritatea demersului inițiat de Primarul Capitalei. Petiția Gabrielei Firea este o ipocrizie și o formă fără fond, așa cum este de altfel toată activitatea Primarului General de până acum”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București. Aceasta a adăugat că ”inclusiv pretextul acestei petiții este o minciună. Singurul obstacol în calea spitalului metropolitan a fost și este incompetența Gabrielei Firea. Așa cum am precizat și în ședința de consiliu, documentele pe care Primarul General dorea să le supună la vot erau întocmite greșit și nu reflectau realitatea. I-am spus Gabrielei Firea să corecteze documentele și să revină cu ele în următoarea ședință pentru a fi votate. În loc să-și facă temele a ales însă calea mai ușoară a victimizării”.

În prima ședință din acest an a Consiliului General al Municipiului București a fost supus la vot proiectul privind trecerea unui teren din administrarea RATB în administrarea Capitalei. În expunerea de motive se preciza că acest transfer este necesar întrucât Guvernul nu ar fi aprobat acordarea către Primărie a terenului solicitat pentru construirea unui spital metropolitan. În timpul ședinței însă, Gabriela Firea a declarat că Guvernul ar fi aprobat transferul suprafeței cerute și că pe cele două suprafețe (cel primit de la Guvern și cel preluat de la RATB) ar fi urmat să se construiască un spital dar și o nouă clădire pentru Facultatea de Medicină. Consilierii USR s-au abținut la vot, solicitând ca documentația să fie refăcută în acord cu cele susținute de Gabriela Firea și repusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe. Gabriela Firea a refuzat acest lucru.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]